Selecteer een pagina

Het is nog midden zomer en ik heb er twee reizen op zitten. Waaronder een week bij een bijzondere Rainbow Gathering in Wallonië ofwel het zuiden van België. Rainbow Gatherings zijn een groots avontuur voor het hart en de ziel, het lichaam en de mind. Een beetje lef en uithoudingsvermogen zijn aan te bevelen en dan open je jezelf voor een samenleving waarin je gespiegeld wordt in wie je werkelijk bent en waar opruiming vanzelf plaats vindt. Voor mij is de uitdaging nu om mij helemaal te geven in nieuwe, zich intuïtief vormende workshops. Met deze blijde, open, speelse en nieuwsgierige mensen is het een feest om nieuwe creaties te manifesteren en eigen krachten en talenten te ontdekken. Ik mag aan de bak!

Mij afvragend wat ik als thema’s neer kom zetten met groepen mensen hier, komen de titels van de workshops steeds een halve dag tevoren spontaan mijn geest binnen drijven.  Bijbehorende bordjes waarmee ik langs de kring van 200 tot 400 mensen langs ga om dit mee aan de man te brengen, komen vanzelf tot stand. Het eerste bordje blijkt net geschilderd door een kunstenares als ik in gedachten loop over het bordje en pardoes bij haar tent neerplof. Ze vertelt mij dat ze nu weet waarom ze dat net heeft zitten schilderen en geeft het aan mij. Het is prachtig.

Precies wat ik kan gebruiken, een groot hart, verbonden met allemaal kleine hartjes. Twee dagen later wil ze de volgende ook graag maken en op het moment dat zij naar huis gaat komt een kind mij helpen met het derde bordje en ze geeft mij stellig precieze aanwijzingen van hoe dat eruit dient te zien. Ik heb de veren hier nog liggen die ik moest bevestigen van haar en die al in een kunstig bosje gewikkeld klaar lagen voor hun bestemming. Het is ontroerend mooi. Een van de deelnemers vertelt spontaan na afloop van de workshop dat ze als eerste de veren zag en meer niet nodig had om mee te lopen met ons de berg op naar de samenkomst.

Veel van de mensen die naar Rainbow Gatherings komen zijn jong en op zoek naar wie ze zijn en sommigen, waaronder ouderen, vinden het moeilijk om andere mensen helemaal in hun hart toe te laten. Al deze zoekers vragen zich af waarom ze op Aarde zijn gekomen in deze tijd. Het universum bleek magische verrassingen voor ons in petto te hebben op zoek naar Self Love, Coming Home en Finding Purpose. We kregen ieder precies wat we zochten in ons eigen proces daarboven in het bos op een stille, magische plek en we liepen uitgelaten, diep verbonden met elkaar en vervuld van dankbaarheid aan het einde van drie middagen weer bergafwaarts met onze bestemmingen duidelijk in het vizier en onze stralende energieën als cadeau aan de ‘familie’.

Mensen vroegen me vaak wat er gebeurt in die samenkomsten van menselijk potentieel. Het is veel. Door steeds nieuwe vormen te laten ontstaan in de groepssamenwerking vindt er een uitwisseling plaats waarin nieuwe aspecten van jezelf tot je kunnen komen. Vanuit een andere positie leer je de ander aan te wakkeren dit bij zichzelf te herkennen door jouw bewustwording van wat er plaats vindt en dat te benoemen. Via die bewustwording van je eigen en andermans processen leer je je eigen talenten en capaciteiten kennen en gaan heldere gaven aan staan.

Oude bagage verdwijnt ‘vanzelf’ door onze positieve inspanningen. Gaandeweg ontstaat er harmonie en een eenheidsgevoel in de groep en wordt plezier tot extase en wordt liefde opgetild tot het begrijpen van wat eenheid is. En terwijl ik dit opschrijf weet ik dat ik dat het veel meer is en dat ik ernstig tekort schiet in de beschrijving ervan in 3D. Met grote dank aan de Bovenwereld die alles zo Goddelijk perfect doen verlopen voor ons.

Er is méér helend werk voor mij te doen. Ik houd me voor een deel buiten de drukte, maar geef me nu en dan vol over aan muziek maken, dansen en in de keuken bijstand verlenen. Onderwijl ontmoet ik mensen met wie ik uitwissel in de energie. Intuïtief vinden we elkaar als buren op een kampeerplek of in een gesprek bij het vuur over wat nog de uitdagingen in het leven zijn. Soms vraag ik even om stilte en aandacht voor het ontstaan van een helend veld waarin vraagstukken worden opgelost terwijl ik intuïtief mijn ding doe met een vraag of een opmerking. Ik ontmoet zo ook de mensen met wie ik diepe verbindingen heb. Vervullend is het woord voor wat deze Rainbow Gathering mij bracht.

Enkele andere reacties:

“Awesome Babette, what happened here”

“This is exactly what we need”

“I never had such a good meditation”

“We want to write about what happened yesterday but we cannot find the words!”

“A wonder has happened to me! I cannot believe it! A true wonder!”