Het Pad naar Onvoorwaardelijke Liefde

Het sist en het knettert, het raast en het dondert en vervolgens valt het weer stil om opnieuw te beginnen. Alle kanten gaat het op. Ik reik naar boven en naar beneden, naar het mannelijke en naar het vrouwelijke, ik leef in gisteren, heden en vandaag. Lutger et Emergo! ik worstel en kom boven.

Vrouwelijke Liefde

Gisteren dobberde ik op vrouwelijke wijze  wat rond in de nieuwe tuin en kreeg fantasietjes over de verdere invulling. Het idee van een stenen kronkelpaadje door het gras maakte mij zielsgelukkig. Mijn nieuwe achterbuurman maakte kennis en gaf me koffie en een ongevraagde tip over het dichtstbijzijnde tuincentrum waar ik me vervolgens nieuwsgierig heen begaf. Het blijkt op biologische wijze te kweken! Met mijn kruiwagen haalde ik een laatste portie schone grond van het park hier en onderweg sprak een prachtige jongeman me enthousiast aan en maakte vriendschap. Op de terugweg zette een Poolse man spontaan zijn auto voor mijn neus stil en nam mijn zware kruiwagen over. Het ging zo snel dat ik terug liep om zijn motor af te zetten.

Mannelijke Scheppingskracht

Andere dagen ga ik meer plansgewijs te werk, ik heb een idee en er ontstaat een doel waar ik me naartoe beweeg! Ik ben gedreven en consciëntieus en ik ga er helemaal voor. Ik val niet stil voordat het volbracht is. Ik moet mezelf tot rustpauzes dwingen anders neemt het me helemaal over en dan loop ik mezelf voorbij en ook het doel en dat eindigt in vermoeidheid en misère! Het mannelijke en het vrouwelijke, strevend naar evenwicht en vervolgens eenwording.

Boven en Beneden

’s Nachts word ik om een uur of vier uur wakker. Meestal niet blij, maar vlak. Ik ga eruit en mediteer. Ik maak contact met moeder Aarde en laat mijn licht vanuit mijn goddelijke bron boven en beneden mij helemaal door mij heen stromen. Ik voel me levend en transparant en een met mijn bestemming op aarde. Ik houd van het leven en heb volkomen vrede met de Schepping. Ik voorzie een nieuwe magische, stralende dag. Later in de ochtend  sta ik vol verwachting nog eens op. De zon schijnt en er ligt een hele dag spiernaakt voor mij klaar!

De Schepping

Alles begint  naar mijn hand te staan, met de scheppingskracht van mijn hele wezen tover ik een nieuwe wereld om mij heen, vol van Liefde, Vrede en Saamhorigheid. Ik geef me in gelukzaligheid over aan het mysterie wat De Schepping heet en vervul mijn grootste dromen hier op Gaia’s  gezegende en getergde aardkorst, ons beloofde paradijs. Ik voel mij immer door haar verwelkomd en onvoorwaardelijk in haar armen gekoesterd. Ik voel mij geliefd, gezegend en zielsblij.

Uitdagingen en Valkuilen

Het siddert, het gonst en het kraakt. Er zijn een heleboel uitdagingen en valkuilen op het pad. Ik ben hier door het park misleid bij de aankoop van mijn chalet en het erbij gemaakte tuinhuisje heeft tot aan vandaag nog gelekt, ondanks alle energie van meerdere vakmensen en van mijzelf. Vorige week werd mijn fiets uit datzelfde tuinhuisje gestolen en twee dagen erna reed ik een zo grote deuk in mijn auto dat hij waarschijnlijk total loss wordt verklaard. Ik word op allerlei wijze op de proef gesteld en ik leer steeds meer. Ik snuffel aan het zogenaamde leed en besluit door te vliegen, de vrijheid in.

Mijn hoofd erbij houden

Mijn hoofd erbij houden, me niet laten afleiden, vertellen mijn kaarten mij, terwijl ze mij niets dan voorspoed laten zien. Vruchtbaarheid, magische ontdekkingen en kracht, alles wat ik droomde zal zich nu aan mij ontvouwen. En ik hoef niets te doen. Ik heb alles geleerd. Ik voel me in mijn kracht komen en de liefde lacht door mij heen. Maandenlang alleen op de Veluwe heeft me goed gedaan. Ik hoor iedere dag intens de vogels fluiten, ze maken dat ik geniet van het leven en in het moment kom. Ik kijk dromend naar de boomtoppen en voel hun uitstralende liefde. En de zon! De zon schijnt hier altijd en brengt  vreugde. Ik geniet.

Nadat ik voorgaande schreef ging ik mijn tuin in en werd geroepen door mijn overbuurman. Hij vertelt me dat ik moet snoeien. Hij demonstreert gelijk zijn bedoeling en zet zijn snoeischaar in mijn nog kleine plantjes. Ik sta er rustig bij te kijken en vertel hem dat ik dit niet wil. Hij gaat nog even door. En dan het onkruid. Ik vertel hem dat het winterpostelein is wat daar spontaan groeit en dat ik er iedere dag van eet. Vervolgens draait hij me de rug toe, gaat weer aan zijn eigen werk en begint dan over het gevallen blad. En als ik er niets aan doe en het komt in zijn tuin dat hij alles terug zal blazen. Ik moet nu grinniken, maar net voelde het koud en vastbesloten. Ik zeg hem dat ik open sta voor een gesprek, maar dan face-to-face, niet tegen een rug aankijkend. Ik loop weg. Schud het van me af als vallend blad.

Onvoorwaardelijke Liefde

Alle tegenstellingen: mannelijk-vrouwelijk, verleden, heden, toekomst, hemel en aarde, mogen bij elkaar komen. Alles mag ervaren worden en omhelsd, om te kunnen transcenderen naar Onvoorwaardelijke Liefde! De workshop is op 25 maart!

De Gaia Orakel kaartenset van Toni Carmine Salerno is hartverwarmend. Een aanrader!