Selecteer een pagina

Geld

Het is een diep innerlijk verlangen van mij om mensen in deze tijd wakker te schudden en een eindje voor te gaan op weg naar een nieuwe werkelijkheid. Voor sessies en workshops vraag ik nu nog een geldelijke bijdrage, want we kunnen geen wonderen verrichten op aarde zonder geld in dit tijdsbestek. Het geld zal worden aanbesteed aan het in beheer brengen van een schitterend stuk land waar een klein paradijselijk oord zal verrijzen waar eenieder welkom is die wil komen bijdragen, op zijn eigen unieke wijze. Je kunt ervan op aan dat het je zal bekoren want het zal een ongekend welvarend gebied worden.

Zelfbetalers

Het is een genot om zonder tussenkomst van de verzekeraars te werken. Ik kan het je aanraden en je kunt de volgende waardebepalingen als leidraad nemen. Voor een onverzekerde sessie vraag ik 95 euro. Onderaan deze pagina zitten betaalknoppen waarmee je de sessie of workshop kunt betalen. Je kunt eventueel vooraf overleggen over een andere prijs.  Probeer altijd eerst een afspraak te maken voor een sessie per e-mail of telefonisch. De betaalknop is ingesteld om voor mij de administratie te vereenvoudigen en om voor jou de betaling te vergemakkelijken. Mocht je liever het geld zelf overmaken of contant betalen dan kan dat ook. Je kunt eventueel ook achteraf betalen. Met het oog op mijn agenda wil ik je vragen bij afbellen een bandbreedte van twee dagen aan te houden. Lukt dat niet dan kunnen we even overleggen over een redelijke tussenoplossing.

Ik kan mijn werk in alle sessies als psychotherapeut en GZ-psycholoog verantwoorden. Klinisch psycholoog ben ik nog in ruste, dat betekent dat ik niet meer de jaarlijkse updates volg en mijn registratie in het specialisten register is verlopen.

Vergoeding via je Ziektekostenverzekering

De behandeling kan vrijwel altijd helemaal worden vergoed als Basis GGZ. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je verzekering(natura of restitutiepolis) én verzekeraar, afhankelijk van het soort polis, natura of restitutie en exclusief je eigen jaarlijkse risico op basisverzekering. Bij mij betaal je per sessie vooruit d.m.v. de betaalknop onderaan op deze pagina. Aan het einde van het behandeltraject krijg je dan van mij een opgemaakte eindnota die je zelf kunt indienen bij je verzekeraar. Van de zorgverzekeraar krijg je dan een percentage van het totaalbedrag voor het hele traject terug. Dat traject heeft een vaste waarde, bepaald door de zorgverzekeraars Nederland.

Privacy

Uit respect voor jouw privacy lever ik geen gegevens van jou aan een derde partij (DIS; www.dbcinformatiesysteem.nl). Als je bij mij één of meerdere sessies vergoed wil hebben via je verzekeraar, dan dien je bij mij een privacyverklaring te ondertekenen bij de start van de behandeling. Ook lever ik geen gegevens aan ROM, eveneens om privacygevoelige redenen, en ook hier laat ik je een verklaring voor tekenen.

Bijdrage per verzekerde sessie

Ik vraag een bijdrage per verzekerde sessie van EUR 120,-.  Dit betreft 60 minuten directe contact tijd (face-to-face, e-mail, telefoon) en 15 minuten indirecte tijd (administratie, verwerkingstijd).

Een verzekerde relatiesessie is meestal een sessie van 90 minuten, EUR 175, en kan doorgaans vergoed worden via de aangemelde verzekerde.

Je kunt  het bedrag betalen met behulp van de betaalknop hier onderaan de pagina. Probeer altijd eerst een afspraak te maken voor een sessie per e-mail of telefonisch.

Hoogte en wijze van vergoeding

Een psychologisch traject duurt 2 tot 10 sessies, afhankelijk van de zorgzwaarte. Er wordt door de verzekeraar niet per sessie betaald, maar per traject. Dat wil zeggen dat je (een percentage van) een vast bedrag terug krijgt, afhankelijk van in welk traject het aantal sessies wat je hebt gehad, valt. In 2021 zijn de maximumtarieven:

Kort traject  (tot 294 min, 2- 4 sessies): EUR 503,47279B0793

Middel traject (tot 495 min, 5-7 sessies): EUR 833,38

Intensief traject (tot 750 min 8-10 sessies): EUR 1303,65

Onvolledig Behandeltraject (tot 120 min, 1-2 sessies): EUR 219,78

Onverzekerd product (tot 60 min): 110,27

Je krijgt van mij aan het einde van een traject een opgemaakte rekening waarin de verzekeraar één van deze maximumtarieven in rekening gebracht wordt. Wat jij aan mij betaalt staat daar los van, dat gaat namelijk per sessie en het totaal daarvan dekt meestal de vergoeding die jij ontvangt.

Eigen risico

Er is een eigen risico op de basisverzekering van EUR 385,- per jaar. Als je dit bedrag nog niet besteed hebt dit jaar, dan kan het zijn dat de verzekeraar dit bedrag (ten dele) inhoudt op de uitbetaling aan jou. Dit geldt bij alle GZ-psychologen en psychotherapeuten, ook degenen met een contract. Je kunt ook zelf een regeling treffen met je verzekeraar voor gespreide aflossing van het eigen risico.

Verwijsbrief huisarts

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Enkele behandelingen zijn uitgesloten voor vergoeding; hier is de huisarts van op de hoogte. Indien ik je terug moet verwijzen en daar extra tijd in gaat zitten dan reken ik een ‘onvolledig behandeltraject’ voor de eerste sessie bij mij.

 

Volg mij op Facebook

Contact

Praktijk de Nieuwe Mens

Zonneoordlaan 47-9

6718 TL Ede

06-24781246 

bgijsen@xs4all.nl

KvK: 27350759

IBAN: NL29ABNA0603208215
BIC: ABNANL2A
t.n.v. Babette Gijsen