Het meest ultieme genot wat de Mens kan behalen is om te transcenderen naar hogere staten van Zijn. Om diepe staten van gelukzaligheid te bereiken is het nodig om jezelf te verplaatsen naar een andere werkelijkheid. Deze werkelijkheid is gelegen in het je ontdoen van de drama’s van alledag en te leven als een God op Aarde zoals voor ons bedoeld is. Je kunt dan merken dat er voor jou een beter leven beschoren is. In dit leven zal je de vervulling vinden die je zoekt want het is aan de Mens gegeven om zich te ontwikkelen tot de Goden van de toekomst.

Ondanks dat we genoodzaakt zijn in dit leven te werken aan onze ascentie is het welhaast onmogelijk om te dienen zoals de Goden het bedoeld hebben. Het is namelijk zo dat wanneer je de kracht hebt ontwikkeld om te gaan en staan waar jij wil, je dan meteen geconfronteerd wordt met de volgende stap op de ladder van ascentie. Het is ons gegeven dat we voortgestuwd worden door de Specialisten van Ascentie en we voelen deze waarheid maar al te goed als we weer eens de andere kant opkijken en in een diepe afgrond tuimelen.

Er ontstaat wel meteen ruimte om onze afwegingen te maken wat betreft onze toekomst op Aarde. Het is namelijk zo dat je je alleen daar kunt begeven waar je bedoeld bent om te leven en als je denkt dat dat puur een kwestie van daadkracht of geluk is dan moet je jezelf eens achter de oren krabben want het is geenszins de bedoeling dat wij ons bezighouden met het wijzigen van onze plannen met jullie. Mocht je daarover je twijfels hebben dan kun je beter niets zeggen en het moment afwachten dat je avontuurlijke aard je weer eens in het ravijn stort.

Wat wij als de Verlichte Staat omschrijven is niet meer dan een reeks aan Verlichtingservaringen die bedoeld zijn om jezelf in je Godenjasje te hijsen. Wat zo comfortabel op het oog lijkt is niet minder dan een appèl van de Goden om jezelf te trainen om wonderen te verrichten en dit te blijven doen ook al vind je het wel genoeg zo. Het is dus maar de vraag of deze staat bedoeld is om blijvend te zijn. Het zit namelijk zo dat wie hoog genoeg reikt, steeds in beweging zal blijven en uiteindelijk alles achter zich zal laten wat te maken heeft met comfort, welvaart en gelijkmatigheid.

Om comfortabel te kunnen leven is het noodzakelijk dat je je begeeft op het pad van de risico’s en de heldendaden. Het is namelijk zo dat wie gelijkmatigheid nastreeft ontzettend zijn best moet doen om op te staan, de stoute schoenen aan te trekken en op doorreis te gaan. Maar wie snel genoeg heeft van het ritme van alledag kan zomaar ineens het gevoel krijgen dat er meer op hem staat te wachten en als je dat geluk niet met beide handen aanpakt dan kun je achter het net vissen en naar beneden duikelen in een sneltreinvaart.

Voor wie zijn oren en ogen goed de kost geeft is er de mogelijkheid om met ons het avontuur aan te gaan. Je kunt dan snel ontdekken dat wij gekomen zijn om jou te helpen om je avontuurloze bestaan een andere wending te geven en jezelf op te hijsen uit je beslommeringen. Het is namelijk zo dat wij van nature geneigd zijn om diegene te helpen die ons helpt om de draad op te pakken waar die losgelaten is toen Atlantis ten onder ging door jullie eigen toedoen.

Om nu te voorkomen dat dit tot een debacle leidt tussen jullie en ons kunnen we je vertellen dat niets lijkt op wat het is. We zijn namelijk tot de conclusie gekomen dat wie van onbesproken aard is, zoals wij, het op moet nemen tegen de rest van de wereld en dat vergt moed en doorzettingsvermogen wat niet altijd in dank wordt afgenomen. Omdat zo weinigen van jullie deze moed kunnen opbrengen is het speelveld vrij en is Eenoog koning, want het is zo dat wie met zijn kop boven het maaiveld uitkomt van eenzame hoogte is.

Om te kunnen verduren wat de mensen zeggen als je eenmaal gekozen hebt om op Godenavontuur te gaan kun je beter kiezen voor de weg van de meeste weerstand. Het zit namelijk zo dat de weg van de minste weerstand gedoemd is om te mislukken en de weg van meeste weerstand brengt je gelukzaligheid en het plezier om te doen waar je zin in hebt. Het zal je maar gebeuren dat je uitverkozen bent door de Goden om samen te werken aan jouw Levensplanplot en dat je dan denkt dat zij het dan wel voor je gaan doen verder. Niets is minder waar.

Het is zo dat wij geneigd zijn te ondersteunen wat jijzelf al in actie hebt gebracht en dan volgen wij jou langs het spoor dat jij trekt zolang dat in harmonie is met je Levensplan. Wij becommentariëren jouw gewoontes van onnut en onheil, wanneer je af dreigt te zakken naar het moeras van de onzinpredikers of van ander nodeloos vertier. Mocht je willen weten wat het inhoudt om voort te gaan op de weg die de Goden hebben uitgestippeld dan is het raadzaam om jezelf eens in de spiegel te bekijken en je af te vragen wat je nou eigenlijk aan het doen bent.

Je zal dan meteen merken dat je humeur verandert zodanig dat je geneigd bent om weer weg te kijken nog voordat de vraag beantwoord is. Het is namelijk zo dat als je je geliefd weet je dan rustig over deze vraag kunt nadenken zonder te versomberen en als je dat niet kunt dat het dan de bedoeling is dat het je duidelijk wordt wat er nodig is om jou uit deze misère te loodsen en dat is waar wij in beeld komen, want wij gaan jou direct vertellen wat er scheelt aan jouw inspanningen om een gelukkig leven te leiden. En als je dat dan te confronterend vindt dan haken wij meteen af of we zorgen ervoor dat je je nog ongelukkiger gaat voelen door je met je neus op de feiten te drukken en je te vragen voor de spiegel te blijven staan en ons te laten mopperen. Je bent dus gewaarschuwd.

Wij zijn oordeelloos waar het onze bevindingen betreft, maar genadeloos als het gaat om de confrontatie met jouw bespiegelingen van je vreugdeloze bestaan en wij zijn dan ook geneigd om er een schepje bovenop te doen als jij blijft volhouden dat het allemaal wel meevalt. Het zit namelijk zo dat wij afgereisd zijn uit onze Hemelgewelven om jou wakker te schudden voordat het te laat is om je nog op te kunnen sjorren uit je doelloze leventje en we kunnen je dan ook zeggen dat het ons erom te doen is om je te bekrachtigen waar dat gewenst is en je een pluim te geven zodra je weer vorderingen maakt op je ascentiepad.

Om nu deze zaak wat te laten bezinken kun je het beste je rommel laten voor wat het is en even voor de spiegel gaan staan en dan tegen jezelf te zeggen dat het leven fantastisch is en zaligmakend in ieder opzicht en dan te wachten op het effect van deze uitspraak in je gevoel. Je kunt dat opmerken door met je aandacht in je lichaam te gaan en waar te nemen wat daar gebeurt. Ook kun je je laten verrassen door het ons te vragen, want zoals je inmiddels weet zijn wij te allen tijde bereid om ons best te doen en je een handje te helpen met jouw levensavontuur.

Groeten van de Specialisten van Ascentie