Tarieven 2021

Tarief voor zelfbetalers

Voor onverzekerde individuele sessies van 60 minuten geldt een tarief van EUR 75,- en voor een relatiesessie van 90 minuten is de bijdrage EUR 110,-. Als dat niet bij jouw inkomen past dan kun je overleggen over een andere prijs. Studenten kunnen sowieso een individuele sessie boeken voor 50 euro. Je kunt bij boeking betalen met de betaalknop onderaan deze pagina. Probeer altijd eerst een afspraak te maken voor een sessie per e-mail of telefonisch. De betaalknop is ingesteld om voor mij de administratie te vereenvoudigen en om voor jou de betaling te vergemakkelijken. Mocht je liever het geld zelf overmaken of contant betalen dan kan dat ook. Je kunt in ieder geval ook tot op de dag zelf nog met de betaalknop betalen. Wel afbellen binnen 48 uur vóór het begin van een afspraak, zie ook de betaalvoorwaarden.

Het zelf betalen van je sessies is een geweldige daad van liefde naar jezelf en geeft alle ruimte aan het hoogst bereikbare in de sessies voor jou op dit moment. Je ondersteunt het nieuwetijdswerk en je hebt in dit geval aan niemand iets te vragen, niet aan de verzekeraar en niet aan de huisarts.

N.B. Ik kan alles wat ik doe in de sessies als psychotherapeut en GZ-psycholoog verantwoorden. Klinisch psycholoog ben ik nog in ruste, dat betekent dat ik niet meer de jaarlijkse updates volg en mijn registratie in het specialisten register is verlopen.

Vergoeding via je Ziektekostenverzekering

De behandeling kan vrijwel altijd helemaal worden vergoed als Basis GGZ. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je verzekering(natura of restitutiepolis) én verzekeraar en ligt meestal tussen de 60% en 80% in, afhankelijk van het soort polis, natura of restitutie en exclusief je eigen jaarlijkse risico op basisverzekering. Bij mij betaal je per sessie vooruit d.m.v. de betaalknop op de site. Aan het einde van het behandeltraject krijg je dan van mij een opgemaakte eindnota die je zelf kunt indienen bij je verzekeraar. Van de zorgverzekeraar krijg je dan een percentage van het totaalbedrag voor het hele traject terug.

Het betalen per sessie is bij mij ingegeven door de absurde prijsverschillen die per sessie ontstaan als je mij per traject gaat betalen. Meestal valt deze methode gunstiger uit voor jou en afhankelijk van het aantal sessies kun je alles vergoed krijgen. De betaalknop maakt het iedereen eenvoudiger om te betalen en ik heb weinig omkijken naar de administratie. Mocht je bezwaar hebben tegen vooruit betalen, dan kan het ook vóór of na afloop van de sessie(s) en het kan eventueel ook contant of per overboeking.

Privacy

Uit respect voor jouw privacy lever ik geen gegevens van jou aan een derde partij (DIS; www.dbcinformatiesysteem.nl). Als je bij mij één of meerdere sessies vergoed wil hebben via je verzekeraar, dan dien je bij mij een privacyverklaring te ondertekenen bij de start van de behandeling. Ook lever ik geen gegevens aan ROM, eveneens om privacygevoelige redenen, en ook hier laat ik je een verklaring voor tekenen.

Ik heb geen contracten meer met zorgverzekeraars. Tevens ben ik gestopt met specialistische GGZ-vergoedingen. Ik wil mij vrij kunnen bewegen in mijn werk en het hele zorgstelsel, inclusief de vergoedingsregelingen, werkt daar beperkend op. Hoe een DBC in elkaar steekt en vooral  het waartoe bleek niet uit te leggen aan cliënten. Ook inhoudelijk past de specialistische GGZ niet meer bij het werk wat ik doe. Veranderingen gaan zeer snel in deze praktijk en zijn diepgaand, voor een ieder die daarvoor open staat!

Tarief per verzekerde sessie

Ik vraag een bijdrage per verzekerde sessie van EUR 120,-.  Dit betreft 60 minuten directe contact tijd (face-to-face, e-mail, telefoon) en 15 minuten indirecte tijd (administratie, verwerkingstijd).

Een relatiesessie is meestal een sessie van 90 minuten, EUR 175,- en kan doorgaans vergoed worden via de aangemelde verzekerde.

Je kunt  het bedrag betalen met behulp van de betaalknop hier onderaan de pagina. Probeer altijd eerst een afspraak te maken voor een sessie per e-mail of telefonisch.

Hoogte en wijze van vergoeding

Een psychologisch traject duurt 2 tot 10 sessies, afhankelijk van de zorgzwaarte. Er wordt door de verzekeraar niet per sessie betaald, maar per traject. Dat wil zeggen dat je een vast bedrag terug krijgt, afhankelijk van in welk traject het aantal sessies wat je hebt gehad, valt. In 2021 zijn de vergoedingen, als de verzekeraar jou voor 100% uitbetaalt:

Kort traject  (tot 294 min, 2- 4 sessies): EUR 503,47279B0793

Middel traject (tot 495 min, 5-7 sessies): EUR 833,38

Intensief traject (tot 750 min 8-10 sessies): EUR 1303,65

Onvolledig Behandeltraject (tot 120 min, 1-2 sessies): EUR 219,78

Onverzekerd product (tot 60 min): 110,27

Eigen risico

Er is een eigen risico op de basisverzekering van EUR 385,- per jaar. Als je dit bedrag nog niet besteed hebt dit jaar, dan kan het zijn dat de verzekeraar dit bedrag (ten dele) inhoudt op de uitbetaling aan jou. Dit geldt bij alle GZ-psychologen en psychotherapeuten, ook degenen met een contract. Je kunt ook zelf een regeling treffen met je verzekeraar voor gespreide aflossing van het eigen risico.

Verwijsbrief huisarts

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Enkele behandelingen zijn uitgesloten voor vergoeding; hier is de huisarts van op de hoogte. Indien ik je terug moet verwijzen en daar extra tijd in gaat zitten dan reken ik een ‘onvolledig behandeltraject’ voor de eerste sessie bij  mij.

Workshops

Het tarief van de dagworkshops is EUR 75,-, van de avondworkshops EUR 35,-.

Cancelen

Bij te laat afbellen of niet verschijnen op de sessie breng ik het halve bedrag in rekening, ook als je dat nog niet hebt voldaan. Afzeggen en verzetten kun je tot op 24 uur van tevoren zonder kosten. Kijk ook even bij de Algemene Voorwaarden.

 

 

Volg mij op Facebook

Contact

Praktijk de Nieuwe Mens 

Zonneoordlaan 47-9

6718 TL Ede

06-24781246 bgijsen@xs4all.nl

KvK: 27350759

IBAN: NL29ABNA0603208215
BIC: ABNANL2A
t.n.v. Babette Gijsen