Tarieven 2019

Verzekering

Ik heb geen contracten meer met zorgverzekeraars. Tevens ben ik gestopt met specialistische GGZ-vergoedingen. Ik wil mij vrij kunnen bewegen in mijn werk en het hele zorgstelsel, inclusief de vergoedingsregelingen, werkt daar beperkend op. Hoe een DBC in elkaar steekt en vooral  het waartoe bleek niet uit te leggen aan cliënten. Ook inhoudelijk past de specialistische GGZ niet meer bij het werk wat ik doe. Veranderingen gaan zeer snel in deze praktijk en zijn diepgaand, voor een ieder die daarvoor open staat!

Wat wel? De behandeling kan meestal wel (grotendeels) worden vergoed als basis GGZ. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je verzekering(natura of restitutiepolis) én verzekeraar en ligt ergens tussen de 50% en 100% in, exclusief je eigen risico (zie hieronder). Je dient zelf na te gaan hoe hoog de vergoeding wordt van jouw verzekeraar. Bij mij betaal je per sessie vooruit d.m.v. de betaalknop op de site. Aan het einde van het behandeltraject krijg je van mij een opgemaakte eindnota die je zelf kunt indienen bij je verzekeraar. Van de zorgverzekeraar krijg je dan je geld (gedeeltelijk) terug.

Privacy

Uit respect voor jouw privacy lever ik geen gegevens van jou aan een derde partij (DIS; www.dbcinformatiesysteem.nl). Als je bij mij één of meerdere sessies vergoed wil hebben via je verzekeraar, dan dien je bij mij een privacyverklaring te ondertekenen bij de start van de behandeling. Ook lever ik geen gegevens aan ROM, eveneens om privacygevoelige redenen, en ook hier teken je een verklaring voor.

Tarief voor zelfbetalers

Voor onverzekerde individuele sessies van 60 minuten geldt een tarief van EUR 105,- en voor een relatiesessie van 90 minuten is de bijdrage EUR 150,-. Je kunt bij boeking betalen met de betaalknop onderaan deze pagina. Probeer altijd eerst een afspraak te maken voor een sessie per e-mail of telefonisch.

Het zelf betalen van je sessies is een geweldige daad van liefde naar jezelf en geeft alle ruimte aan het hoogst bereikbare in de sessies voor jou op dit moment. Je ondersteunt het nieuwetijds werk en je hebt in dit geval aan niemand iets te vragen, niet aan de verzekeraar en niet aan de huisarts.

N.B. Ik blijf alles wat ik doe in de sessies als psychotherapeut en GZ-psycholoog verantwoorden.

Tarief per verzekerde sessie

Ik vraag een bijdrage per verzekerde sessie van EUR 130,-.  Dit betreft 60 minuten directe contact tijd (face-to-face, e-mail, telefoon) en 15 minuten indirecte tijd (administratie, verwerkingstijd). 

Een relatiesessie is meestal een sessie van 90 minuten, EUR 195,- en kan doorgaans vergoed worden via de aangemelde verzekerde. 

Het bedrag dient bij reservering van iedere sessie te worden betaald met behulp van de betaalknop hier onderaan de pagina. Probeer altijd eerst een afspraak te maken voor een sessie per e-mail of telefonisch.

Hoogte en wijze van vergoeding

Een psychologisch traject duurt 2 tot 10 sessies, afhankelijk van de zorgzwaarte. Er wordt door de verzekeraar niet per sessie betaald, maar per pakket. Dat wil zeggen dat je een vast bedrag terug krijgt, afhankelijk van het aantal sessies wat je hebt gehad. In 2019 zijn de tarieven bij 100% uitbetaling:

Kort traject  (tot 294 min, 2- 4 sessies): EUR 487,26279B0793

Middel traject (tot 495 min, 5-7 sessies): EUR 830,23

Intensief traject (tot 750 min 8-10 sessies): EUR 1301.85

Onvolledig Behandeltraject (tot 120 min, 1-2 sessies): EUR 207,19

Onverzekerd product (tot 60 min): 105,25

Eigen risico

Er is een eigen risico van EUR 385,- per jaar. Als je dit bedrag nog niet besteed hebt dit jaar, dan kan het zijn dat de verzekeraar dit bedrag inhoudt op de uitbetaling aan jou. Dit geldt bij alle GZ-psychologen, ook degenen met een contract. Je kunt wel vaak een regeling treffen met je verzekeraar voor gespreide aflossing van het eigen risico.

Verwijsbrief huisarts

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Enkele behandelingen zijn uitgesloten voor vergoeding; hier is de huisarts van op de hoogte. Indien ik je terug moet verwijzen en daar extra tijd in gaat zitten dan reken ik een ‘onvolledig behandeltraject’

Workshops

Het tarief van de dagworkshops is EUR 75,-, van de avondworkshops EUR 35,-.

Cancelen

Bij te laat afbellen of niet verschijnen op de sessie breng ik het gehele bedrag in rekening, ook als je dat nog niet hebt voldaan. Afzeggen en verzetten kun je tot op 48 uur van tevoren zonder kosten. Kijk ook even bij de Algemene Voorwaarden.

 

 

Volg mij op Facebook

Contact

Praktijk de Nieuwe Mens 

Zonneoordlaan 47-9

6718 TL Ede

06-24781246 bgijsen@xs4all.nl

KvK: 27350759

IBAN: NL29ABNA0603208215
BIC: ABNANL2A
t.n.v. Babette Gijsen